11 oktober - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Simone Verbiest - WaarBenJij.nu 11 oktober - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Simone Verbiest - WaarBenJij.nu

11 oktober

Door: Simone

Blijf op de hoogte en volg Simone

13 Oktober 2007 | Nederland, Amsterdam

Bon nochi,

Daar zijn we weer met een verhaal.
Zoals jullie vast en zeker al weten, heb ik deze week mijn eerste proefduik gemaakt. (daarover straks meer ;-) )
Afgelopen dinsdag zijn de ouders van Coby samen met ons gaan kijken voor een auto, en JAHOOR, eindelijk hebben we dan een auto ter onze beschikking, (nou ja, eigenlijk pas, zodra de ouders van Coby weer weg zijn, want dan nemen wij de auto over).
Maar goed, dat is dus geregeld. Eigenlijk is dat het enige waar we die dag mee bezig zijn geweest.

Nu zijn we dan eindelijk bij het duiken aangekomen.
Wat een GEWELDIGE ERVARING IS DAT ZEG!!!
Allereerst kregen we uitleg. Over van alles en nog wat. Over: perslucht, drijfvermogen, de druk en je lichaam, volumes en dichtheid, lucht en ruimte, over de atmosfeer, over de hoeveel bar waar je mee te maken krijgt als je op een bepaalde diepte zit, over de luchthoudende holtes in je lichaam, over ‘’klaren en sqeeuzen’’ en natuurlijk de duikuitrusting.
Toen we deze uitleg gekregen hadden, hadden we nog even tijd voor iets te drinken, en daarna werd het dan de hoogste tijd, om de duikuitrusting aan te gaan trekken.
Jeetje…wat een gewicht.
Maaaaaaaaaaaaaaaaar, in het water voel je er niets van.

Ten eerste werd er even de tijd genomen om kennis te maken met het pak wat je aanhebt (want dit weegt wel een aantal kilootjes) in combinatie met het water.
Zo moest je 4 á 5 minuten, alleen maar drijven in het water, daarna knielen op de bodem, en vervolgens moest je plat gaan liggen op de bodem.
Dit alles ging lekker ontspannen.

Nu werd het tijd om dieper te gaan tot ongeveer 6 meter, en echt al wat van het ‘’duiken’’ te ‘’proeven’’.
Wat je onder water allemaal te zien krijgt, is onvoorstelbaar, zo mooi. Nú al, kun je nagaan hoe enthousiast ik word als ik dieper ga duiken.
Gelukkig kon ik bij de duikschool onderwater camera’s kopen, en heb ik onderwater al heel wat kiekjes kunnen nemen.
Helaas kan ik deze nog niet op de computer zetten om aan jullie te laten zien. Maar dat komt allemaal op z’n tijd.
Morgen heb ik mijn tweede duikles alweer, en ga ik weer mooie dingen beleven.
Daarover meer, in mijn volgende verhaal.

Ook vandaag heb ik een super toffe dag gehad!
Vanochtend werden we door de ouders van Coby opgehaald rond 09.15uur. We zijn eerst de stad in gegaan en daar hebben we wat gegeten en gedronken, slippers en een mooie tas gekocht.
Na een aantal uurtjes te hebben rondgelopen, en heel wat winkeltjes te hebben gezien, werd het tijd om naar de plaats ter bestemming van vandaag te rijden.
En rarara wat zou dat zijn????????????? Naar de BUGGY’S

Jaja, wij zijn vandaag een tour gaan maken met een buggy, weetje wel zo’n klein ding, met dikke banden, waar je lekker mee kunt crossen.

Ik had verwacht minuten lang te moeten luisteren naar het gemompel van een gids, maar dit was niet het geval. Ja het enige wat hij ons te vertellen had, was zijn naam, en dat rechts het gas zat en links de rem.
Vervolgens had ik het geluk als eerste achter het stuur plaats te nemen, en uit volle borst te roepen:
GAS BAAS!!!!!!! HAHA dit werd me in dank afgenomen door luid getoeter van de gids. (positief, in dank afgenomen ;-) ).
Op het moment dat we weg reden liep alles nog volgens plan, maar al na 5 min, was dit niet meer het geval, de buggy waar ik op dat moment in reed stopte ermee. Dus konden we (nadat dit ongeveer 10 keer gebeurd was) weer terug naar de plaats, waar we nog geen 5 minuten geleden, waren vertrokken.
Ach alles kwam vervolgens toch weer op z’n wieltjes terecht.
Geduld is een schone zaak, toch???
We zijn eerst langs de aloëveraplantage gereden (zie foto’s), daarna door naar het struisvogelpark ook hier heb ik heel veel foto’s genomen, van o.a. uiteraard een struisvogel, een emus, een hangbuikzwijn en een struisvogel ei.
Hier hebben we iets gedronken en zijn daarna door St. Joris gereden, dit is een plaatsje met heel veel mooie natuur gebieden. Vanuit daar zijn we doorgereden naar The Indian Mountains. Wat is dit Groot, hoog maar vooral ook mooi. Het pad dat we moesten lopen om boven op de top te kunnen komen, was heel mooi. Vanuit het pad, liepen we door de grotten, Hier zag je vleermuizen, niet één, nee wel HONDERD, denk ik.
Vanuit de grot moest je een beetje klimmen en klauteren, om boven op de top te kunnen komen.
Het was daar wel zo tof om boven op te staan. Ik heb vanuit hier de bergtoppen van Bonaire kunnen zien, ik stond daar namelijk op het meest noordelijke stukje van Curaçao.
Hier heb ik heel mooie foto’s kunnen nemen.
Vanuit The Indian Mountains zijn we naar JanThiel gereden, om even een duik te nemen.
Daarna zijn we doorgereden naar Carascasbaai en Spanish Water. Hier stonden we op een redelijk hoog gebied van het eiland, dus wéér heel mooie kiekjes kunnen nemen.

Na al deze geweldige dingen te hebben gezien zijn we terug gereden naar de plaats waar je de buggy’s kunt huren. Uiteindelijk heeft deze tocht 4 uur in beslag genomen.
Het was een geweldige ervaring en ik had dit voor geen goud willen missen.

Mensen, dit was het weer voor vandaag. Morgen weer vroeg op. Want om 11.00uur lig ik alweer in het water.

Groetjes Simone.
Xxx

Simoneverbiest.mijnalbums.nl

• 13 Oktober 2007 - 19:22

Jose Huijben:

Hello simone, wat schrijf je toch weer gezellig en zo te lezen heb je het prima naar je zin. Tof dat je dat duiken zo gaaf vind, nou ik weet in aruba vond ik snorkelen al moeilijk maar ja jij bent nog jong. Leuk om te volgen wat je allemaal beleeft, nou hier in breda gaat alles zo'n beetje z'n gangetje. Het is rustig in huize huijben, tess in australie, hester bij frenkie en hillie volgende week op ardennerkamp.Nou lieve schat geniet ze want de dagen zullen wel voorbij schieten. Heel veel plezier en een dikke kus van ons allen hier uit n zonnig breda.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 14 Oktober 2007 - 02:45

Danique De Chileen:

Haa Simoontje!

Goh je kunt het echt vertellen zeg, maar het is gezellig om te lezen, hoor het je allemaal zeggen. Heb het een en ander gelezen, niet álles want dan is mijn jaar voorbij. Leuk leuk, je zit niet stil, maar had ook niet anders van jou verwacht he.

Gaat de tijd bij jou ook zo snel? Nou laten we er maar met volle teugen van genieten he. Tot ooit weer op camping Zonneweelde (als je nog terug komt van dat relaxte leventje daar ;))

Kus Danique

• 14 Oktober 2007 - 09:24

Noenoe:

Hoi moon
    wat leuk dat je duiklessen hebt echt wel iets voor jou he!
    fijn dat je het daar zo naar je zin hebt vind het allemaal erg goed van je dat je zoveel onderneemt.
    ga zo even foto s bekijken
    Nog veel plezier
    XXXX ook van martijn Finn en Kian

• 14 Oktober 2007 - 20:41

Sophie:

hahahahahah gas baas! ik kwam niet meer bij!!! thanx voor je smsjes... heerlijk om te lezen,
    missen doe ik je steeds meer, maar de vliegt dus dat komt goed!!
    love you!!! xxxx
    ps: misschien moet je maar is collumns gaan schrijven!!

• 14 Oktober 2007 - 21:18

Bram Keller:

He Simone ik denk dat je nog je ogen gaat uitkijken daar ,....het is een prachtige wereld onder water!!!!Ik wens je veel plezier met alles en tot ziens .Houdoeeeeeeeee xxx

• 15 Oktober 2007 - 08:52

Loes!!:

schat!!!
    wat tof! dat zijn nou echt van die dingen die altijd eens wilt doen! heel leuk!!! het is hier nu wel heel rustig hoor in breda! tess, leah en jij zijn weg! maar hopelijk heb je het lekker naar je zin daar!
    ik stuur gauw weer een berichtje!!
    kus ly

• 16 Oktober 2007 - 16:40

Opa ,Rinus:

simone met haar inzet om lekker onder het warme water te kijken en te zwemmen .S,het houd niet op he om naar al dat moois te kijken.Je ziet grote en kleine vissen jeziet van alles.Hier in breda is alles zn gangetje we hopen dat je nog veel leuke dingen mee maakt.
    groetjes van opa en Oma zak maar zeggen is niet waar oudoeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

• 18 Oktober 2007 - 19:51

Papa En Annelies:

Hoi Moontje,

e-mail: a.verbiest@orange.nl en a.verbiest@rvdk.minjus.nl

Het geduik van jou lijkt mij ook tof. Ben zelf vroeger nooit dieper gegaan dan dat ik kon staan (!) op de bodem.

Goed dat je een rijbewijs hebt . Is Jan Thiel een strand of een bar/restaurent.

Gisteren veel gelachen bij Menno. Hij was erg verrukt met het telefoontje dat jij naar hem hebt gedaan. 's avond met alle directe (half) broers en zussen naar hem geweest. Menno was erg verrast. Zijn vader en Nicole was er ook. Hij is niet laat geworden, maar wel erg gezellig en ook op de terugweg. Vraag maar aan Sophie of Noenoe.

Gisteren vanuit de IJpelaar naar Menno hard gelopen. Dus vandaag beetje (hier en daar) wat spierpijn. Dus vandaag rustdag.

Joeri zit op de camping. Moet nog wat warmte voor hem regelen want 's nacht kan het (begin volgende week) onder de nul gaan komen. De haringen rondom de voortent staan al stijf van de kou.

Vandaag nog met Amke over jou gesproken. Ze vindt je echt een doorzettertje!

Ga je nu bellen. Het is ongeveer 21.45 uur
    liefs papa en annelies

• 19 Oktober 2007 - 17:16

Oma Willy:

Lieve Simone,
    Net gelezen hoe fijn je het naar je zin hebt. Geniet er maar van want de tijd vliegt voorbij. Vanavond bi mama gegeten, was weer supergezellig, met Sophie en Lars. Joeri en Lennart moesten werken.
    Ik wens je nog een fijne tijd toe en weerziens.

Heel veel lusjes van Granma Willy

• 23 Oktober 2007 - 16:31

Jeanne Van Kampen:

Hi lieve Simone,

Nou wij zijn helemaal niet jaloers hoor als we jouw verhaal lezen over duiken, strand liggen en buggytochten. Zit hier smane met Nynke wel een beetje supergroen te wezen natuurlijk. Hier is het al behoorlijk koud. Arnold moest vanochtend krabben om het ijs van z'n ruiten te krijgen. Het lijkt wel winter wel gelukkig een strakblauwe lucht en geen miezerweer. A.s. vrijdag gaan we met de meiden ons jaarlijkse shop till you drop dagje doen. Dit keer in Amersfoort. Ben laatst nog met Arnold een paar dagen na Valencia geweest. Ook een heerlijke oude Spaanse stad en gelukkig 30 graden. OK Simone geniet overal lekker van; ik ga even nog naar de foto's kijken ben benieuwd naar jouw duikfoto's.

groetjes
    Jeanne en familie

• 24 Oktober 2007 - 16:17

Lex:

Hey schatje alles goed??? xxx de boven buurman!

• 25 Oktober 2007 - 12:54

Leah:

Heey chica!!!
    Vond het gister weer gezellig! Lekker slap ouwehuren onder t genot van een wijntje (cola light voor jou ;)) en veelste veel knoflooksaus :D
    Toen ik thuis kwam, was er trouwens nog een drama gebeurd: er zat een KAKKERLAK in MIJN kamer. Heb geen stem meer over zo hard dat ik gegild heb, maar gelukkig heeft een stoere huisgenoot mijn kamer kakkerlakvrij gemaakt. Ben nu wel een beetje bang...voordat ik ga slapen, check ik alle hoeken en gaten!

Nou babe, ik zie je zaterdag ofzo wel. Want vrijdagavond moest je toch werken....naja we smsen nog wel.
    Dikke kus

• 01 November 2007 - 22:38

Anne Verrest:

Simoon!Wist helemaal niet dat jij zo ver weg zit. We hebben elkaar ook al wel heel lang niet gesproken he!Zo te lezen gaat het allemaal goed met je!Ik zit in Amsterdam en heb het heel erg naar me zin! Maar toch jaloers dat jij daar zit!
    Lieverd geniet ervan en ik ga snel weer een keertje op je site kijken!
    Veel liefs
    Anne